Om os

Teatret Anima

.

Teatret Anima

 

Teatret Anima blev startet i begyndelsen af 2013, men i virkeligheden har det eksisteret meget længere end det. Teatret Anima er nemlig resultatet af en ordentlig omgang vokseværk hos turneteatret De Flyvende Køer.

 

I 2003 startede Tenna Mose Rhiger turneteateret De Flyvende Køer sammen med nogle teatervenner i Silkeborg. Teatergruppens forestillinger har primært været rettet mod minikonfirmander (3.-4. klasser) og dem, der var yngre, men det fælles træk har hele vegen i gennem været et kristent budskab i en form som lod publikum selv tænke med.

 

I 2013, 10 år efter De Flyvende Køer først så dagens lys, har vi besluttet, at det er tid til forandringer. Ikke på kvalitets siden og ikke i fht. vores overordnede ønske om at formidle det kristne budskab til alle anldersgrupper på en ny måde.

Vi har længe ønsket at udvidde repertoiret til også at indeholde fortælleteater og mere menighedsinddragende liturgisk drama. Samtidig har vi planer om at udbyde kurser og workshops indenfor rollespil, dramapædagogik og liturgisk fornyelse. Derfor besluttede vi at det var tid til at lade De Flyvende Køer skifte navn. Ikke fordi vores indre flyvende ko er forsvundet, men fordi navnet bare på en del historie, og vi ønskede at bringe noget nyt på banen.

 

Teatret Animas hovedformål er, vise at dukketeater kan være andet og mere end mester Jakel, og tilbyder kvalitetsteater som er både poetisk, underfundigt og tankevækkende; at liturgisk drama kan være både forkyndende og diskussionsskabende; og at fortælleteater kan bringe nyt nærvær og nye vinkler ind i troens rum.

Copyright 2015 © All Rights Reserved